Re: Brenguļu autosprinta 1. posms
Operā ar btw viss nav tik vienkārši. Operā ja tev ir nauda, tu tāpat nedziedāsi
Nevar ielikt kaltās iekšas, vai 2010 gada regulējamas balss saites....
Mes jau Talsos redzejaam cik taalu ar naudu var tikt 
Jūs neesat iegājis. Lūdzu ienāciet vai piereģistrējieties.
Operā ar btw viss nav tik vienkārši. Operā ja tev ir nauda, tu tāpat nedziedāsi
Nevar ielikt kaltās iekšas, vai 2010 gada regulējamas balss saites....
Mes jau Talsos redzejaam cik taalu ar naudu var tikt 
Cirkā var iemācīt lāci braukt ar divriteni, tākā cilvēkam vajadzētu iemācīties arī braukt tuvu robežai(kas katram protams atkal sava:)).
Viss atdurās attieksmē, gribēšanā un "laikā".
Nu jaa, bet man jau likaas mees runaajam par braukshanu pa spici
... nobraukt ralliju, shoseju vai da jebko, tur jaa, iemacities var gandriz katrs, kam ir veleshanaas.....
Baac, atrak starts pienaktu, savadak vibracijas bisci... ira 
Lai veicas rīt startos! Uz vietas nesanāks būt, bet īkšķus turēšu! 
Lai veicas rīt startos! Uz vietas nesanāks būt, bet īkšķus turēšu!
Pateicos 
Apsveicu ar iegūtajām vietām Andžu un Edžu.
P.S Diez kā būtu bijis ja Orlovam autiņs nebūti beidzies.

Nu ko-pasākums veiksmīgi ir noslēdzies! Apsveicu vēlreiz Edžu ar izcīnīto 3.vietu un sevi ar pirmo vietu RWD klasē! Edžam progress tiešām ļoti jūtams. Noteikti ātrākais mehāniķis trasē:)Tā tik turpināt!
Neliels ieskats un manas pārdomas...
Agrais svētdienas rīts, servisā savācam visu nepieciešamo un dodamies ceļā. Pa ceļam pievienojas Valdis (labs paziņa un sīvs konkurents
), Rastaklads, kuram šīs ir pirmās šāda tipa sacensības, kopā ar viņu Edmunds, kurš arī piedalījās.....
Nonākam galā, talāk ierastās procedūras - reģistrācija, iepazišanās ar trases konfigurāciju (uzreiz kļūst skaidrs, ka "trase šoreiz būs ātra).... vēlāk pieripo subars ar fanu bariņu... Janko apņēmības pilns "saķert skaistus kadru" ar fotoaparātu... pārējie apņēmības pilni labi pavadīt laiku, kas manuprāt viņiem arī izdevās 
Tiek izlikts pieteikušos dalībnieku saraksts - manā klasē 8 dalībnieki, no kuriem lielākā daļa spēcīgi konkurenti, starp tiem arī Orlovs, kuru diemžēl pievīla tehnika... Savukārt vienas ass open klasē (kurā arī pieteicāmies) 17 dalībnieki!
Pirmais brauciens rwd klasē - pirmais sāku es... sanāk diezgan ilgi nosēdēt startā, kas nedaudz "izsit" no līdzsvara, jo nav precīzi zināms, pec cik minūtēm bus starts.... ārā visai karsts laiks, mašīnā vēl karstāks... pēc ilgākas pauzes tomēr tiek dots starts, iesildīšanās aplī mēģinu "ieiet ritmā", tālāk trīs apļi uz laiku - pašam liekas, ka ir puslīdz ok nobraukts, lai arī vēlējos labāk... nobraucu no trases un dodos uz startu, lai nodoto bembi Andrim, kam jāstartē nākamajam.... bet... nez kāpēc man saka, ka jāpārbrauc (it kā kaut kas ar laika ņemšanu nojucis organizatoriem)... ok, dodos pie starta un sāku braucienu... pašam brauciens apmierina... vienīgi tas viss kopā prasīja daudz spēka, paskaidrošu - vasarā, kad āra temperatūra augsta, plus brauciena laikā jābūt aizvērtiem logiem, plus ieplūstošais gaiss sakarst no motor telpas, plus izolācijas nav nekādas (izdalītais siltums no motora un kārbas) kopā sastāda pamatīgu karstumu salonā... pēc brauciena sajūta ir lidzvērtīga kā pēc pirts!
Tālāk seko brauciens open klasē, kurā es eksperimentālā kārtā uz velkošā tilta uzmontēju grunts riepas - lai gan riepas stipri pabrauktas un protektora dziļums tikai nedaudz dziļāks kā riepām ar kurām startējam rwd, tomeēr ir skaidrs, ka ir labāk. Brauciena laikā aizraujos ar eksperimentēšanu, rezultātā aizskāru vienu roteri par ko 10 sekunžu sods... pēc brauciena saprotu, ka pie grunts riepām ir jāpierod, lai spētu tās izmantot, turklāt ir jāliek visas četras...
Pirmie braucieni beigušies, rezultāti iepriecina - rwd Andris pirmais, es - otrais... open klasē gan nav tik spoži... 
Sākas otrie braucieni, ir nenoliedzams stresiņš, jo jānobrauc neaizskarot roterus, turklāt uzrādot labu laiku, kas praktiski sanāca - Orlovs ar hronometriem ņēma laikus rwd klasē, tā ka pēc brauciena parēķinot laikus sapratām, ka man šķirās otrā vai trešā vieta... tā kā starpība sanāca tikai pāris desmitdaļas, tad atlika gaidīt apbalvošanu, kurā uzzināju, ka tomēr esmu trešais, Andris pirmais... kopumā rezultāti apmierina!
Apsveicu ar veiksmīgu startu! Prasās plašāku komentāru no A.V
Kā arī bildes lūdzu studijā 
Man patīk Edžas "īsie" apraksti!:)Te manējais īsais.
Žēl, ka Normundam bija problēmas ar sajūgu un nebija iespējas veikt visus braucienus, jo gribējās redzēt kāds rezultāts būtu beigās. Bet nu spoooorts ir spooooorts. Mūsu auto nebija nekādu būtisku problēmu, kas ir labs apliecinājums SUBARUART servisa kompetencei attiecībā uz tehnikas sagatavošanu.
Pirmais brauciens RWD- ja ārā likās karsts, tad iekšā auto, šķiet, bija kādi grādi 50, ja ne vairāk. Par tik cik mērķis RWD klasē bija 1.vieta, un konkurenti ļoti nopietni, tad arī no paša brauciena sākuma tika spiests cik tas auto iet:) Šī brauciena laikā pamēģināju dažādus bremzēšanas punktus, braukšanas viedus (par tik cik trases segumi vietām ļoti atšķīrās: vietām mīksts un irdens, vietām atkal ļoti ciets), tāpēc noteikti no malas katrs aplis pēc braukšanas izskatījās savādāks. Pa lielam-nekādu rupju kļūdu nebija(ja, protams, neskaita mazās) un uzrādītais laiks arī apmierināja-1.vieta ar 3.5 sek līdz Edžam, Mezītis, un Valdis arī turpat.
Otrs brauciens bija OPEN klasē(drīkst braukt ar grunts riepām, pārsvarā startē priekšpiedzieņas auto) Izvēlējos neņemt Edžas piedāvātās grunts riepas, jo, pēc Smiltenes Supersprinta pieredzes zinu, ka katra riepa vēl ir "jāizkož", lai varētu ar to pilnvērtīgi braukt)
Pirms starta it kā pašam galvā ir skaidrs, ka lai šeit uzrādītu labu rezultātu,(startē ap 19 auto) jābrauc vēl ātrāk! Pirmos divus apļus tas arī izdodas, jo pēc pirmā brauciena ir skaidrs kas kurā vietā ir jādara, bet diemžēl trases ātrākajā daļā pie starta ar aizmugurējo riepu tomēr sanāk nogāzt vienu muciņu, kas nozīmē 10sek sodu, attiecīgi cīņa par kādu godalgotu vietu paliek ļooooti grūta, bet nu gāzes pedālis netiek atlaists. Ja pareizi atceros, bez soda būtu kāds 5-6 laiks, ar apmēram 1sek intervālu līdz 3.vietai.
Otrais brauciens RWD- pārtraukumā tiek pilnīgi izmainīta trases konfigurācija, attiecīgi visi līkumi ir jāizstaigā un jāizfunktierē no jauna, kas diemžēl izdodas tikai daļēji, dēļ ierobežotā laika. Redzot, kā trasē aiziet Mezītis, ir skaidrs, ka te vēl nekas nav beidzies. Tā kā arī pašam nekas neatliek, ka braukt uz visa, kas, protams, brīžiem arī nozīmē ieslīdēšanu "atrabotkā", bet izdodas veiksmīgi tikt ārā. Rezultātā pirmā vieta braucienā un kopvērtējumā.
Open klasē, lai arī pirmais trijnieks ir tālu, cerības neatmetu, un uz starta izbraucu apņēmības pilns atkarot, cik vien iespējams. Īsi pirms starta vēl tiek pamanīts, ka aizm. labā riepa ir pustukšā, kas tiek ātrumā piepumpēta...cerams, ka braucienu izturēs:)
Brauciens it kā izdodas diezgan labs, lai arī kreisajos līkumos jūt, ka aizmugure stipri izslīd un gaisa labajā riepā noteikti vairs nav daudz. Līdz pēdējā aplī vienā no pēdējiem līkumiem viena no betona sienām sāk skriet virsū:) Tomēr izdodas savākties kādus 10cm pirms sienas, un turpināt braucienu. Rezultātā(ja vien nekļūdos) 6.vieta divu braucienu summā ar visu sodu.
Apbalvošanā nomazgājam viens no otra putekļus ar Sovetskoje igristoje un laimīgi braucam mājās.
Rediģēja A.V. (2010-05-24 15:52:55)
Tā tad:
7diena, plkst. jau nosit pus8, bet janko, būdams normāls čalis, guļ ausis nekustinot
Tad, jāsaka par laimi, 8.30 atnāk no Edžo sms, ka jāpaņem grillējamais aparāts -tajā brīdi janko sejas izteiksme līdzinās
smaidiņam..
pēc 30 min. esmu jau garāža un kurbulēju raķeti, lai dotos uz Brenguļu trasi! Ceļš samērā tāls, saule cepina un tiek pieņemts lēmums ieskriet un paķert pāris veldzējošus dzērienus - Brenguļu alus
Ierodamies trasē tieši uz FWD sākumu. Janko sariktē bildējamo aparātu un nokrīt tuvāk pie trases, lai iegraustu kādu puteklīti 
Pēc pāris apļiem FWD pazūd tālēs zilajās un uz starta parādās savējie no Subaruart.lv! Pāris minūtes, kas dalībniekiem velkas kā stundas, un aiziet starts
Pirmais nogāž Subaruart's, taču seko pārbrauciens, jo tiesneši ierāvuši zarā ar laika ņemšanu un ir jāpārbrauc! Tā nu Subaruart's finišē un nodod mašīnu Andra rokās un Andža aiziet cīņa
Pēc pāris minūtēm A.V. jau ir finišējis un aizbrauc uz servisa parku! Tikmēr trasē parādās cīņu biedri un konkurenti, taču nevienmēr viss notiek tā, ka vēlētos pats braucējos.. Tas ir sports un auto var atteikt jebkurā brīdī, kā rezultātā Orlovs apstājas trases malā un vēlāk tiek novilkts malā. Šī sacīkste viņam beidzas vēl tā īsti nesākoties..
Paiet kāds brīdis, līdz RWD un AWD klase bez turbo finišē un uz starta stājas jau pilnpiedziņas klase ar Turbo
Kamēr trasē atrodas pilnpiedziņas klase ar turbo, tikmēr A.V. jau sāk gatavoties startam vienas ass Open klasē. Paiet kāds laiks un A.V. jau finišē un steidzas uz servisa parku, lai paspētu nodot auto Subaruart'a rīcībā, bet vēl ir jāpaspēj nomainīt riepas, kas veikli ar palīgiem tiek izdarīts
un pēc pāris minūtēm Subaruart's jau ķer adrenalīnu kopā ar drebuli gaidot startu
Laiks iet un pienāk pārtraukums, kur dalībnieki atvelk elpu, bet fotogrāfs tikmēr noķer vienu "šauro" kadrā 
Protams, fanu pulciņš no subāra ķer saules starus un arī tiek kadrā
Pārlecam pāris aizraujošas stundas uz priekšu laikā un tiek gaidīta apbalvošanas ceremonija un gala rezultātu paziņošana!
Sīvā cīņa ir nesusi rezultātus - IIIIIRRRRR, divi mūsējie uz pjedestāla un tiek apbalvoti par sasniegtajiem rezultātiem un neatlaidīgo cīņu līdz rūtotajam karogam 
Tālāk jau aiziet plaši smaidi, prieks un šampanieša šļaksti pa visām malām!
Godam izcīnīta pirmā vieta A.V. izpildījumā un godpilnā trešā vieta savā otrajā sacīkstē Subaruart's izpildījumā! Atliek noņemt cepuri abu priekšā un novēlēt neapstāties pie sasniegtā! Priekā un tiekamies jau nākošreiz!
Visas bildes ir iespējams aplūkot šeit
Rediģēja janko (2010-05-24 16:16:33)
Njaa, Janko talants uz rakstišanu un fotogrāfēšanu, super!
Vēl paldies Vadimam, kurš palīdzeja gan "kaujas ratus" aizvilkt/atvilkt, gan riepas pārskrūvēt starp braucieniem.
Vispaar, super diena, super kolektīvs, sīva konkurence, laba trase, finālā godalgota vieta, pasham liels gandarijums un attaisnotas atbalstītāju cerības!
Nu tad no manas puses drusku. Viss sākās tāpat kā citos agros rītos - kafija, kedas un starts. Braucām kopā ar Edmundu un viņa drušku, kura filmēja, kā mēs māli laužam tehniku un čakarējam trasi...
Pie Murjāņu veikala noķērām fāteri un Vadimu, tad mizojām uz Brenguļiem. Reģistrācija un citas formalitātes nokārtojām kā pirmie, līdz ar to ar attiecīgi 1. un 2. starta numuri. Un tad sakās traktoristu iedeguma ķeršana, drebulis un slāpe.. No iedeguma vēl joprojām svilst rokas šodien, no drebuļa vakarā bija pamatīgs nogurums, bet slāpes tika veiksmīgi apkarotas ar Boržomi.. Godīgi sakot, cerēju, ka drebulis būs mazāks, jo braucot tur, pat vēl agrāk - kad nolēmu pieteikties, domāju, ka drebuļa nebūs vispār, jo braucu pats sev, pieredzei, nevis rezultātam utt, taču izrādījās viss pilnīgi citādāk. No stresa nezināju kur likties.. Kamēr skatījos, kā brauc citi, viss ok, bet atlika iesēsties limuzīnā, kad nervi bija beigti. Ka bija tā bija.
Esmu uz starta, braucu aiz Nebara... Autiņus laiž divus trasē, ik pa pus aplim, pirmais iesildīšanās, pārējie trīs uz laiku. Sākam. Drebulis griež čerdaku, karsts kā ellē, palienētā ķivere viegli smird... Nebars izbrauc, es aiz viņa.. Tālāk viss gāja kā biju domājis. Drebulis noskrēja, vilku kā mācēju. Bremzēju par agru, segumu neizmantoju, pa atrabotku malos, roteri savācu (labi, ka tikai vienu) un pēdēja aplī daudz netrūka,lai Nebars mani piesmietu par apli.. Finišs, lecu laukā, ķivere Edmundam, pārlīmēju numurus un šis aizvelk. Otrais brauciens līdzīgs, tikai bez rotera un Nebars mani nenoķēra tikai pateicoties tam, ka organizatori mani laida trasē daudz ātrāk kā pirmajā reizē. Kopumā paliku 4. no 4iem.
SECINĀJUMI:
1) teorija bez prakses nav nekā vērta.
Ir jābrauc un jābrauc un atkal jābrauc, visur kur vien var, pa asfaltu, grunti, sniegu, mālu, jo tikai tā var rasties čujs, poņa un ņuhs, tā teikt.. Ļoti nožēloju, ka nepieteicos arī OPEN klasē. Pajāt, ka pēdējais būtu, taču par dažām minūtēm trasē vairāk, pie tam pa tik demokrātisku cenu...
2) mašina v rukah duraka- kusok žeļeza.
Fāters šodien izteicās, ka es esot izmantojis tikai pusi no auto potenciāla (standarta GT ar taisno trubu). Godīgi sakot - šaubos vai pat tik daudz, līdz ar to sk. punktu 1).
Nu kopumā domāju, ka esmu tur, kur jābūt. Pēc svētdienas gonkas sapratu, ka RA man nevajag, ja nu tikai zīmēties un gūt traumas. Jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas, jātrenējas un jāiepazīst tehnika, citādāk NEKAS vispār nebūs. Brīnumi nenotiek un Salavecim es vairs neticu.
Ah zo... Video solīja drīzumā. Apsolos personīgi bakstīt, kamēr dabūšu to filmu.
Un liels paldies janko par bildēm.
Un Vadimam par melno izolācijas lentu.
Un faterim par diviem malkiem brengulīša. 
Rediģēja Rastaklad (2010-05-24 23:04:59)
Apsveicu ar panākumiem!
Runājot par drebuli - man tas brīžiem rodas pat tad, kad aizbrauc pabraukāt pa kādu trasīti. Negribas pat domāt par drebuli, kas rodas jebkuru sacensību laikā - ir pieredze no bērnības
(protams, ne auto sacensībām).
Tās kartupeļu vagas uz trases nebija biš par traku vienā līkumā, kas bildēs?
No manis ar būs video, tikai japaņem Janko pie rīkles lai kompūteri paskatās, a to neko nekur nevar pievienot 

No manis ar būs video, tikai japaņem Janko pie rīkles lai kompūteri paskatās, a to neko nekur nevar pievienot
darīt man nav ko 
Nu tad nekā 

Nu, nu, atlikt!!!... video svarīga lieta, savadāk kā lai saprotu, kuros punktos zaudēju laiku....
copyright SUBARUART.LV